'Det Gode Liv' i Højby,
Odsherred kommune

Design


Vi har valgt en udvendig facadebeklædning som klinkbyggede brædder i trælignende fibercement, samt med alu/træ vinduer og zink tagrender. Materialevalget er skabt til det danske klima ud fra et ønske om et minimum af udvendig vedligeholdelse. 

Dette valg er desuden noget mere klimavenligt i fremstillingsprocessen end mursten.

Vi har valgt en mørkegrå farvesammensætning til taget, der muliggør sorte monokrystallinske solceller, uden det spolerer helhedsindtrykket.

Boligindretningerne er valgt med 3 modeller og størrelser.

Det er sket i respekt for at de fleste skal finde kunne finde sig selv her, både når det drejer sig om få det meste af sit bohave med ved en flytning, fra et ofte noget større hus, samt at have råd til at bo her for  alle.

Samtidig erkender vi dog, at skal en total grøn energiløsning implementeres, levner det ikke plads til individuelle ønsker om indretning og materialevalg. 

Det er stadig dyrere at bygge grønt idag, men jo større mængde indkøb man kan foretage af materialer med samme mål, helt fra tagsten, spær bredde, vinduer, trægulve, køkken og bad, til fliser, ydervægge og skillevægge, jo billigere kan det gøres.

Det er endvidere vores hensigt, at alle græsplæner og hække, fælles som individuelle, samt vinduespudsning, skal passes og klippes for fællesskabets regning. 

Derved begrænses lejernes forpligtelser til at holde have, blomsterbede og andre småting, så man som senior blot skal nyde - uden først at skulle yde. 

Funktionelle køkkener og bad, er kendetegnet ved designet af alle hustyper.

Vi bruger meget tid i både køkkenet og bad, og derfor er det vigtigt, at disse rum fungerer optimalt.